Wheely, yaşadığı şehir olan Gasket City’deki yolun en hızlı taksisidir. Bir gün aldığı bir işi ekspres olarak yetiştirmeye çalışırken İtalyan model “Bella di Monetti”ye çarpar ve o andan itibaren modele sırılsıklam aşık olur. Bella di Monetti’ye aşık olan bir de rakibi vardır: Şehrin araba mafyası lideri Kaiser. Wheely ve en iyi arkadaşı Putt Putt, 18 tekerlekli canavar kamyonun liderliğindeki bir yeraltı araba mafyasıyla yüzleşmek zorunda kalacaktır. (Basın Bülteninden, Kaynak: sadibey.com)
Wheely; Malezya, Maldivler, Brunei ve Cibuti ortak yapımı bir animasyon. İlk eleştiriler pek de iyi değil. Cesur Araba, 223 kopyayla ülkemizde vizyonda.
İLGINİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER
1983 yılında dünyaya geldi. 2014 yılında “Animasyon Sineması ve Hayvan Karakterleri”, 2017 yılında “İntihar Teorisi” (roman) ve 2020 yılında “Animasyon Sinemasının Yüz Yılı” isimli kitapları yayınlandı. Okumaya, izlemeye ve yazmaya devam ediyor.