Bu yıl T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelecek Gençlerin Projesi kapsamında desteklenerek 12.si düzenlenen Canlandıranlar Yetenek Kampı (CYK ‘22), MSGSU Beşiktaş Yerleşkesi’nde Mart ayında başladı. Bu sene destekçilerimiz arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Altus, BUGLAB Tekmer ve Beşiktaş Belediyesi de bulunuyor. Animasyon ve bağımsız oyun sektörlerine yeni yetenekler kazandırmayı amaçlayan Canlandıranlar Yetenek Kampı, şimdiye kadar onlarca canlandırma yönetmenine ilk veya ikinci filmlerini gerçekleştirmelerinde destek oldu.
Canlandıranlar Yetenek Kampı bu yıldan itibaren bağımsız oyun üretmek isteyenlere de destek vermeye başladı.
Canlandıranlar Yetenek Kampı proje seçmeleri kapsamında 23 Nisan – 20 Mayıs tarihleri arasında yapılan 42 başvuru arasından seçici kurul, 6’sı film ve 4’ü oyun olmak üzere 10 proje seçti.
2010 yılında gerçekleşen ilk Canlandıranlar Yetenek Kampı’na katılarak ödüllü kısa animasyon filmler üretmiş yönetmenler; İdil Ar (İstanbul), Nurbanu Asena (İstanbul’da Sıradan Bir Gün) ve Melis Bilgin (Tetrist) CYK ‘22’nin seçici kurulunda yer aldı.
CYK ‘22 Seçilen Projeler
Kısa Animasyon Film Projeleri ve Yönetmenleri:
Kirpik – Doğa Kılcıoğlu
Kadın – Ezgi Su Korkmaz
Ekranlar – Kübranur Özdemir
Omid – Meral Didar Güzelkara
Sığınak – Sevde Kaya
Home Sweet Home – Yiğit Armutoğlu
Oyun Projeleri:
Monster Hunter – Ahmet Anter Yağız
Wisdom of Sariel – Berkay Sayer
Miyalma – Merve Turan
Mask of Memories – Yusuf Buğra Şentut
CYK ‘22 Atölye Takvimi, Pitching ve Destek
Haziran ayı boyunca CYK ‘22 kapsamında seçilmiş projelerin yönetmenlerine yönelik özel koçluk etkinlikleri ve herkese açık, ücretsiz sunum, panel ve atölyeler ile seçilmiş projeler geliştirilecek. Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında 10 projenin tamamı, CYK ‘22 kapsamındaki koçluk ve imece yöntemleriyle üretilecek. 29 Eylül tarihinde, tüm projelerin mevcut hallerinin Pitching seansı ve proje izlemesi yapılacak. CYK ‘22 Pitching Jürisi oyun ve animasyon alanındaki profesyonellerden oluşuyor. Jüride yer alan isimler; Başar Muluk (Peak Games), Güven Çatak (BUG Lab), Mehmet Kurtuluş (Anima İstanbul), Özgül Gürbüz (Toonxr Animation) ve Yeşim Aktaş (Melon).
Jürinin seçeceği 2 film ve 1 oyun projesinin her biri 5000 TL’lik destek alacak.
Etkinlik Takvimi
Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan sunum, panel ve atölyelerde Canlandıranlar ve BUG üyeleri ile alanının uzmanları yer alacak ve bu etkinlikler MSGSÜ’nün Beşiktaş Yeleşkesi’nde Haziran ayı boyunca gerçekleşecek.
4 Haziran
14:00 Oyunda Hikaye Anlatımı Atölyesi – Mehmet Ali Şen
10 Haziran Cuma
19:30 Onluk Buluşma – Eskişehir Özel / 2008-2021 arasında üretilen filmlerden bir seçki .
11 Haziran Cumartesi
14:00 Oyun Teknolojilerinin Animasyon Üretme Amaçlı Kullanımı – Oytun Kal
16:00 Oyun için Ses Tasarımı Atölyesi – Başar Ünder
18 Haziran Cumartesi
14:00 Piksel Sanatı Atölyesi – Gökçe Çimen
16:00 Proje Dosyası ve Sunum Atölyesi – Berna Gençalp
25 Haziran Cumartesi
14:00 Panel: Çağdaş Sanatta Animasyonun Yeri ve NFT Teknolojileri – Evrim Kavcar, Meltem Şahin, Koray Birand
16:00 Sunum: Oyun Jenerikleri – Güven Çatak, İpek Torun
29 Haziran Çarşamba
CYK Pitching Platformu
İLGINİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER
1983 yılında dünyaya geldi. 2014 yılında “Animasyon Sineması ve Hayvan Karakterleri”, 2017 yılında “İntihar Teorisi” (roman) ve 2020 yılında “Animasyon Sinemasının Yüz Yılı” isimli kitapları yayınlandı. Okumaya, izlemeye ve yazmaya devam ediyor.