12. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ FİLMLERİ FESTİVALİ
Tarih: 04 Nisan – 07 Nisan 2012
Son Başvuru Tarihi 9 Mart 2012
Amaç
Sinema sanatında özgün fikirler üretebilecek, farklı bakış açılarıyla sinemaya katkıda bulunabilecek sinema öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine yardımcı olmak, kısa filmin uluslararası gelişmesine katkıda bulunmak ve kısa filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak festivalin temel amacıdır.
Festivalin bir diğer amacı da sinema ile ilgilenen öğrenciler, akademisyenler ve sinema alanında üretim yapan profesyonelleri uluslar arası bir platformda bir araya getirip, düşünce ve birikimlerin paylaşılabildiği üretken bir ortam hazırlamaktır.
Kapsam
Festival kapsamında, kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dalında yarışmaya katılan ve ön elemeyi geçmiş olan filmlerin gösterimleri yapılacak ve filmler yarışacaktır. Ayrıca kısa film ve sinema üzerine düşünce alışverişlerinin sağlanabilmesi için çeşitli söyleşi ve etkinlikler düzenlenecektir.
Festivalde her yıl açılış filmi olarak önemli bir yönetmenin eseri gösterilmekte ve onur ödülü verilmektedir. 11.Kısa-Ca film festivalinde Türkan Şoray’a onur ödülü verilmiştir. Bu yıl ünlü oyuncu Filiz Akın’a onur ödülü verilmesi düşünülmektedir. Festivalin birinci ve ikinci günü belgesel sinema ve Türk sinemasında anlatı sorunları ilgili sinemacıların ve akademisyenlerin katılacağı söyleşiler gerçekleştirilecektir.
Önem
Festivalimiz her yıl yeni yapılan öğrenci filmlerini, Üniversitemiz Süleyman Demirel Kültür Merkezinin 400 ve 800 kişilik iki sinema salonunda izleyici ile buluşturmaktadır. Sinema sektörünün önemli isimler, belgesel sinema, Türk sineması, bağımsız sinema ve sinemada senaryo gibi söyleşilerle kısa filmciler Konya’da bir araya gelmektedir. Yarışmaya katılan filmler sinematografik açılardan, senaryo ve teknik açılardan incelenerek, bu konuda başarılı filmlere ödül verilmektedir.
On bir yıldır yapılan bu festival neticesinde, Konya’da kısa film ve belgesel alanında önemli bir altyapı oluşturulmuştur. Selçuk Üniversitesi’nde yaklaşık 85.000 öğrenci okumaktadır. Festival süresince yalnızca iletişim fakültesinde değil diğer fakülte öğrencileri arasında da Kısa-Ca Film Festivali’ne büyük bir ilgi gösterilmektedir. Öğrenciler festival tarihlerinde Sinema salonlarını doldurmaktadır.
Bu yıl festivale yurtdışından konuk yönetmen ve akademisyenler de katılacaklardır. Bu yıl düzenlenecek olan festivale dünyanın en büyük kısa film festivali olan Clermont-Ferrand film festivali yöneticilerinden Laurent Guerrier ve Prag FAMU Film Akademisi dekanı Pavel Jech jüri üyesi olarak davet edilmiştir.
Fakültemizde kurulan Kısa-Ca Film Atölyesi bünyesinde yapılan öğrenci filmleriyle 2007 yılında 44. Uluslar arası Altın Portakal Film Festivali’nde “Hoş geldin Bebek” adlı filmle En İyi Kısa Film Ödülü, 2. Bursa İpekyolu Film Festivalinde “Mevsimsiz Kar” isimli filmimizle Birincilik ödülü, 14.Altın koza Film Festivali’nde “Buzlar Kırılınca” adlı belgeselimizle Birincilik ödülü ve birçok Festivalde çeşitli ödüller kazanılmıştır. Kısa-Ca film festivaline çeşitli üniversitelerden katılan birçok filmde diğer festivallerde de ödüller kazanmıştır. Bu da Kısa-Ca Film Festivali’nin başarısının bir göstergesi olarak kabul edilebilir.
Başvuru Koşulları
• Yarışmaya katılacak filmler istenilen formatta üretilebilir.
• Filmler, DVD (VOB) ve MPEG2 formatında 2’şer kopya ile teslim edilmelidir.
• Başvuruda bulunacak kısa filmlerde tür ve tema sınırlaması yoktur. Filmler kurmaca, deneysel, belgesel, animasyon türde olabilir.
• Başvuruda bulunan filmlerin süresi 30 dk ile sınırlıdır.
• Yarışmaya ön lisans, lisans veya lisans üstü eğitim alan öğrencilerin yanı sıra , ayrıca yurtdışında okuyan tüm öğrenciler katılabilir.
• Yarışmaya katılmak üzere başvuran filmler, bir ekip tarafından üretilmiş olsa da, başvuru filmin yönetmeni tarafından yapılmalıdır.
• Katılımcılar birden çok filmle yarışmaya katılabilirler.
• Yarışmaya katılan adaylar, şartnamede yer alan koşulları kabul etmiş sayılırlar.
• Başvuruda bulunan katılımcılar, filmleri ile birlikte aşağıdaki doküman ve materyalleri; en geç 09 Mart 2012 tarihine kadar; Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü İletişim Fakültesi Kısa-Ca Film Atölyesi adresine, kargo veya taahhütlü posta ile teslim etmelidirler.
• Başvuru için gerekli olan materyaller;
o Katılımcı tarafından doldurularak imzalanmış “başvuru formu” (İnternet Sitemizden İndirebilirsiniz)
o Varsa filme ait 1 set fotoğrafı veya filmden bir kare
o Yönetmenin özgeçmişi, fotoğrafı, iletişim adresi ve telefonları
o Filmin DVD (VOB) ve MPEG2 formatında 2’şer kopyası.
Ödüller
• En İyi Kurmaca Film
• En İyi Belgesel Film
• En İyi Deneysel Film
• En iyi Animasyon Film
• Aykut Oray Özel Ödülü ( Kurmaca Dalı)
• Prof. Dr. Âlim Şerif ONARAN Özel Ödülü (Deneysel Dalı)
• Süha ARIN Özel Ödülü (Belgesel Dalı)
Ödül alan yönetmenlere ödül heykelciği ve destekleyici firmalar tarafından çeşitli ödüller verilecektir.
Filmin gönderileceği adres: Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Kısa-Ca Film Atölyesi Kampus / Konya
Kısaca Film Atölyesi: 0(332) 223 36 99
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Kısa-Ca Film Atölyesi
Kampus / Konya
Kısaca Film Atölyesi: 0(332) 223 36 99 fax: 0332 241 01 87
http://www.kisaca.selcuk.edu.tr/
osmanaday@gmail.com
hudaiates@gmail.com
yasin_hatipoglu_@hotmail.com
Cep: 0555 278 88 22 – 0541 802 87 92- 0543 625 80 66